5 tegen 5 tournament


Het was een weekend voor jong en oud. Op zaterdag werd er de jeugdeditie gespeeld waar vele kinderen mee deden. Bij de jeugdeditie won Marijke Wijbenga de grote eervolle beker, nadat zij op de individuele ranking bovenaan stond. Dit was een grote verrassing omdat Marijke nog niet eens op voetbal zit. Een nieuw lid is geboren! Er werd afgesloten met een patatfeest en non-stop ranja!

Zondag was er de senioren editie waar vele voetballers, niet-voetballers, dames en heren uit Blauhús eo om de prijzen speelden! Met een grote 100 deelnemers maakte dit ook weer veel enthousiasme los! Na de welkomstspeech werd er een knock-out show gespeeld om zo ook de theorie door te spitten. Uiteindelijk bleek Sjoerd Brandsma de verassende en grootste voetbalkenner!

In de dames finale ging de strijd tussen Keet de Skuorre dames 1 en de BOFkippetjes. Na een zware wedstrijd moesten penalty’s de beslissing brengen. Na een zenuwslopende penaltyreeks won keet de Skuorre dames 1 de felbegeerde prijs.

In de herenfinale ontvingen de titelverdedigers keet de Lounge, team de Boertjes. Het werd een bloedstollende finale waar uiteindelijk de boertjes aan het langste eind trokken!

Voor de opvallende gebeurtenissen werden er ook prijzen bedeelt. Zo werd het schoonste geheel gewonnen door Keet de Kie dames 2 met een pompeblêdenshirts van ‘Jiskefet-púden’ en won doelverdedigster Tineke Witteveen de wisselprijs voor opvallendste speelster nadat ze de langste penaltyreeks ooit had verloren!

Deze gehele dag wordt gedragen door vele vrijwilligers en sponsoren. De jubileumeditie werd gesponsord door een groot aantal boeren uit de regio. De prijzen werden ook deels gesponsord door de Stolp en de Poiesz.

Na de finales werd er met z'n allen ge-BBQ't onder het genot van live muziek, Frerik de Swetser en de plaatselijke artiest Sjoerd Huitema.

Al met al een zeer geslaagde dag en seizoen opening voor de B.V.C. en het dorp Blauhús!


FotoverslagMeer foto's worden geplaatst op de site van v.v. Blauwhuis!