×

1 december 2022: tweede informatieavond over wonen in Blauwhuis

1 december 2022: tweede informatieavond over wonen in Blauwhuis

De tweede informatieavond over wonen in Blauwhuis zal zijn op donderdag 1 december vanaf 19:30 in Café de Freonskip.

Hieronder zie je in grote lijnen het programma van 1 december:

De avond start met een presentatie. Wat heeft de vorige bewonersavond opgeleverd. Welke mogelijke woningbouwlocatie heeft de voorkeur van het dorp, welke wensen en opmerkingen zijn gemaakt?
Zelf aan de slag met de voorkeurlocaties. In groepjes gaan bewoners ideeën aanleveren over de invullingen van de locaties. Wat voor soort woningen moeten waar komen? Hoe zien die woningen eruit? Waar moet groen en water komen? Moet het traditioneel of kan mag het ook vernieuwend zijn?
De wooncommissie heeft twee jaar geleden een enquête gehouden, maar sindsdien zijn prijzen van woningen gestegen, Hoe zorgen we dat de woningen toch betaalbaar worden en blijven. En hoe duurzaam moet het worden? Zijn er ideeën over hoe de energie voor de woningen opgewekt moet worden?
Elke groepje presenteert zijn ideeën aan de rest.
We proberen de rode draad in de ideeën te vinden. Deze ideeën worden door de gemeente vertaald naar een advies aan burgemeester en wethouders voor de beste woningbouwontwikkeling voor Blauwhuis.
Wat wordt verwacht van de aanwezigen?

Denk vooraf na over wat voor soort woningen er volgens jou in Blauwhuis bij moeten komen. Neem foto’s of tekeningen mee. Wil je een traditionele rijtjeswoning, twee-onder-één kap of liever een Tiny House dat snel neergezet kan worden? Wil je graag een woning met een tuin, of juist liever een appartement? En hoe vind je dat de woonomgeving eruit moet komen te zien? Wat vind je belangrijk, een wandelrondje, wonen aan het water?

Namens de Wooncommissie Blauwhuis


25 november, 2022 | 17:00 | Hits: 142

Terug
Flyer Gemeente infoavond wonen 2022-12-01 (Aangepast).jpg