×

Bauke Hobma op expositie in Koudum

Bauke Hobma op expositie in Koudum

Schilder Bauke Hobma van Blauwhuis is te zien op de zomerexpositie van Galerie Lytse Skientme in Koudum. Hij toont daar zijn abstracte schilderijen die herkenbaar geïnspireerd zijn door het Friese landschap. Tegelijk met hem exposeren Jan de Jong uit Dokkum (portretten) en Els Klarenbeek (keramiek).

Bauke Hobma kwam als bouwkundig tekenaar in aanraking met vormgeving. Omdat hij zich als kunstenaar vrijer wilde ontwikkelen, volgde hij de avondacademie in Groningen. Daar werd hij aangezet om zijn ideeën in een persoonlijke beeldtaal uit te drukken. Opgegroeid in de ruimte en het respecteren van de natuur, is hij gefascineerd door de grootsheid van het Friese landschap. De architectuur van het landschap is in zijn werk herkenbaar. De horizon zichtbaar, de kleuren eigenzinnig en lyrisch in balans geschilderd. Zijn even abstracte als herkenbare landschappen zou je lyrisch-expressionistisch kunnen noemen.

De zomerexpositie in Galerie Lytse Skientme duurt van 1 juli tot en met 7 augustus. De galerie in de Hoofdstraat in Koudum is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur en op afspraak. Op de zomermarkten van 17 en 31 juli is de schilder Bauke Hobma ‘s middags in of bij de galerie aanwezig.


1 juli, 2021 | 21:54 | Hits: 125

Terug
bauke1.jpg