×

Nieuws

Thuiszorg

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Binnen Thuiszorg Zuidwest Friesland natuurlijk ook! Onze medewerkers komen bij u thuis, zoals u dat gewend bent, ook nu. Tegelijkertijd volgen zij de adviezen en maatregelen van het RIVM en GGD Fryslân. En natuurlijk staan ze in nauw contact met het Antonius Ziekenhuis.

De thuiszorgmedewerkers stellen alles in het werk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zij letten goed op hun gezondheid én die van u. Zij zijn vrij van symptomen van het coronavirus (ze hebben geen koorts, hoesten niet en zijn niet kortademig). Natuurlijk passen zij de noodzakelijke hygiëneregels strikt toe. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld mondkapjes niet standaard gedragen worden, maar alleen als de zorg voor u dat nodig maakt.

Met het oog op het besmettingsrisico vragen wij ook uw medewerking. Heeft u koorts of een koortsig gevoel én hoest u of bent u kortademig? Heeft u contact gehad met een persoon met het coronavirus? Geeft u dat dan telefonisch aan uw wijkverpleegkundige door.

Besmetting met coronavirus

Als een cliënt of een van onze medewerkers besmet is met het coronavirus, dan volgen we het landelijk geldende protocol. Als er thuiszorg nodig is én blijft, wordt de cliënt verzorgd door specifiek daarvoor getrainde medewerkers. Ze werken volgens de nieuwste regels en met de juiste beschermende kleding en materialen.

Wat kunt u thuis doen?

Wij vragen onze cliënten ook om alle extra (hygiëne)maatregelen die zijn voorgeschreven op te volgen. Dus: was uw handen vaker en zorg dat ook bezoekers en thuiszorgmedewerkers hun handen bij u thuis kunnen wassen, met zeep uit een pompje. U hoest en niest in de binnenkant van uw elleboog, gebruikt papieren zakdoekjes en houdt 1,5 meter afstand. Natuurlijk schudden we geen handen meer als we bij u komen. Wij vragen aan u om ander bezoek bij u thuis ook de hygiëneregels toe te laten passen.

Samen staan we sterk, wij zijn er voor u, ook in deze tijden!

Namens uw thuiszorgteam, Uilkje Attema wijkverpleegkundige


28 maart, 2020 | 15:05 | Hits: 106

Terug